Read W: Antologi Gambar + Teks by Ali Aiman Mazwin Shaqyl Shamsudheen Ridhwan Saidi Hema Balasundram Adi Wafi Mygenggua Danny Lim Puah Sze Ning Online

w-antologi-gambar-teks

"W" ialah antologi gambar + warna yang diterbitkan sempana Ikal Mayang 2016 yang dikendalikan oleh WOMEN:girls. W boleh sahaja diertikan sebagai Warna, Wanita, Wow, Who atau Whateva. 10 jurufoto dari pelbagai gender menghasilkan bukan sahaja ‘gambar yang bercakap’ tetapi ‘teks dari lensa hati’. Ini juga merupakan buku foto pertama terbitan Fixi. Dicetak 2,000 unit pada Mac"W" ialah antologi gambar + warna yang diterbitkan sempana Ikal Mayang 2016 yang dikendalikan oleh WOMEN:girls. W boleh sahaja diertikan sebagai Warna, Wanita, Wow, Who atau Whateva. 10 jurufoto dari pelbagai gender menghasilkan bukan sahaja ‘gambar yang bercakap’ tetapi ‘teks dari lensa hati’. Ini juga merupakan buku foto pertama terbitan Fixi. Dicetak 2,000 unit pada Mac 2016 dan takkan diulangcetak....

Title : W: Antologi Gambar + Teks
Author :
Rating :
ISBN : 9789670954301
Format Type : Paperback
Number of Pages : 200 Pages
Status : Available For Download
Last checked : 21 Minutes ago!

W: Antologi Gambar + Teks Reviews

  • Asmar Shah
    2018-11-03 12:31

    2.50* untuk buku Limited edition iniSekali duduk boleh habis baca tulisan dan tengok gambar.Aku bukanlah seorang peminat mengenai fotografi. Jadi aku tidak tahu bagaimana mahu menilai keseniaan akan setiap gambar yang ditonjolkan. Mana yang cantik, itu sajalah yang berkenan di hati. *gelak kecil!*Membelinya hanya disebabkan ianya buku kecil dan comel malahan limited edition dari Fixi. Hanya itu saja alasannya.Korang cubalah belek naskah ini. Mana tahu kalian boleh jatuh hati dengan buku ini. Kan?Peace!

  • heril azwan
    2018-11-04 12:34

    gambar yang cantik, cerita yang menarik.tahniah untuk semua yang terlibat!sangat deep (sesetengah cerita)

  • Ogy Yusof
    2018-11-09 09:44

    sesetengah perkara tak dapat diungkap dengan kata-kata. mata menjadi saksi, jiwa dapat merasa.. segala kesukaran, segala kepayahan, segala keindahan, segala kejernihan... no words can describe...

  • Mobyskine
    2018-10-17 06:41

    Dibawa mengembara ke Bhutan, Iran dan Jepun. Melihat damai Malaysia dari kaca lensa-- phenomenal and mysterious. Catatan dan cerita dalam 'gambar yang bercakap'-- enjoying each page, kadang-kadang lama juga saya tenung.Neat and memorable. Most probably my most favorite from all of the FIXI LE series (for now).

  • Syaihan Syafiq
    2018-10-27 10:51

    Cemburu dengan ke'terror'an mereka di sebalik lensa yang mampu mengabadikan momen-momen pegun yang mengagumkan.

  • Nadira
    2018-10-21 06:54

    Dari takdir ke atas, aku suka. Takdir of course sebab ... Relatable? Suka story pasal bhutan and adat orang asal and nadirah zakariya is love.

  • Szerone
    2018-11-02 13:40

    Suka gambar dari jurufoto Danny Lim, Puah Sze Ning & Mim Jamil.

  • Ryan&Hakimie
    2018-11-13 09:00

    Buku ni dapat free dari KedaiFIXI.Ada beberapa "cerita" yang saya suka - macam No Country for Young Men, Adat in Motion, Iran dan juga Adat Street. Tapi ada juga yang tak berapa nak suka seperti Adat Masyarakat Melayu dan Takdir kerana kedua-duanya rasa macam *menguap*. Mungkin kerana kedua-duanya menggunakan tema yang dah overused dan tidak mempersembahkan sesuatu yang baharu, sekaligus membuatkan saya merasa bosan ketika membelek kedua-dua "cerita" ini.

  • Ira Nadhirah
    2018-10-24 12:30

    nak jalan jalan jugak!

  • phazleeanna
    2018-11-15 09:40

    A good book is when you manage to learn a thing or two from it.And I learned that you gotta pay USD250/day for visa if you were to visit Bhutan. *breaks piggybank*

  • Chua
    2018-10-31 12:00

    Bravo, ada seni dia tertentu yang buat saya terasa dan berfikir sedalam-dalamnya.